5 kwietnia odbędzie się 2 edycja konkursu CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego. Finał konkursu odbędzie się podczas Targów EuroGastro 2017. Jest to jednocześnie początek wdrożenia trzeciej linii fondów pod brandem CHEF, w płynie, produkowanych od podstaw z naturalnych składników, używanych przez kucharzy do przygotowania wywarów.
W konkursie CHEF Culinary Cup obowiązkowym składnikiem jest wybrany przez uczestnika fond marki CHEF spośród:
- Fondów w płynie (Demi Glace, Drobiowy, Cielęcy, ze skorupiaków)
- Fondów w paście (cielęcy ciemny, jagnięcy, rybny, drobiowy)
- Koncentratów Fondów (drobiowy, rybny, mięsny, ze skorupiaków).
W konkursie mogą uczestniczyć wyłącznie kucharze, którzy spełniają łącznie następujące warunki: są pełnoletni, posiadają dowolny stopień w hierarchii zawodowej; pracują zgodnie ze swoimi kwalifikacjami zawodowymi w dowolnym zakładzie gastronomicznym, zarówno hotelarskim, jak i pojedynczej restauracji, na terenie Polski.
Więcej szczegółów, regulamin oraz formularze zgłoszeniowe dostępne na: nestleprofessional.pl.