3 lutego odbędzie się akcja charytatywna mająca na celu wsparcie podopiecznych z Domu Pomocy Społecznej w Szarczu. Szefowie kuchni zapraszają do wspólnego gotowania u podnóża Śnieżki. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.
Z powodu warunków pogodowych organizatorzy wspólnie z Karkonoskim Parkiem Narodowym podjęli decyzję o gotowaniu w Domu Śląskim u podnóża Śnieżki!
Początek wydarzenia zaplanowano na godzinę 8:40 pod Kopą. Trasa obejmie czarny szlak. Można również dołączyć spod Kościółka Wang lub wjechać wyciągiem na Kopę. Organizatorzy przypominają o konieczności zabrania niezbędnego sprzętu, w tym raków.
Szefowie kuchni, w składzie: Dawid Łagowski, Przemysław Szwak, Tomasz Zdrenka oraz Paweł Kaczmarek, zapraszają na rozgrzewający żurek. Wydarzenie poprowadzi Paweł Gruba.
oprac. H.Handkowska