Charytatywne Garowanie dla Fundacji im. ks. Jana Kaczkowskiego

Aktualności

Charytatywne Garowanie dla Fundacji im. ks. Jana Kaczkowskiego

12 stycznia w restauracji Bukszpryt hotelu Skipper w Rewie odbyła się kolacja charytatywna „Charytatywne Garowanie dla Fundacji Księdza Kaczkowskiego”. W ramach Projektu Paka podopieczni Okręgowego Ośrodka Wychowawczego w Pszczynie-Łące wraz z szefami kuchni tworzyli smakowe arcydzieła.

Kolację charytatywną specjalnie dla darczyńców przygotowali szefowie kuchni: Patryk Galewski, Jakub Steuermark, Sebastian Cichy, Diana Volokhowa, Dominik Karpik, Michał SoliwodaKrystian Sosnowski (gospodarz). O odpowiedni dobór win zadbał sommelier Grzegorz Bilot. Serwis realizowali uczniowie ze szkoły im. Hipolita Roszczynialskiego w Rumii w asyście kelnerów hotelu Skipper. W rolę prowadzącego wcielił się Paweł Gruba.

Jak podkreślają organizatorzy, w związku z realizacją inicjatywy, udało się zebrać 77 tys. zł, które wpłyną na konto Fundacji im. ks. Jana Kaczkowskiego.

Poradnik Restauratora był partnerem medialnym tego wydarzenia.

Fot.: Edward Trzeciakiewicz, Good Lookin Food