12 stycznia w restauracji Bukszpryt hotelu Skipper w Rewie odbyła się kolacja charytatywna „Charytatywne Garowanie dla Fundacji Księdza Kaczkowskiego”. W ramach Projektu Paka podopieczni Okręgowego Ośrodka Wychowawczego w Pszczynie-Łące wraz z szefami kuchni tworzyli smakowe arcydzieła.
Kolację charytatywną specjalnie dla darczyńców przygotowali szefowie kuchni: Patryk Galewski, Jakub Steuermark, Sebastian Cichy, Diana Volokhowa, Dominik Karpik, Michał Soliwoda i Krystian Sosnowski (gospodarz). O odpowiedni dobór win zadbał sommelier Grzegorz Bilot. Serwis realizowali uczniowie ze szkoły im. Hipolita Roszczynialskiego w Rumii w asyście kelnerów hotelu Skipper. W rolę prowadzącego wcielił się Paweł Gruba.
Jak podkreślają organizatorzy, w związku z realizacją inicjatywy, udało się zebrać 77 tys. zł, które wpłyną na konto Fundacji im. ks. Jana Kaczkowskiego.
Poradnik Restauratora był partnerem medialnym tego wydarzenia.
Fot.: Edward Trzeciakiewicz, Good Lookin Food