Kucharze Campanile przygotowali pięć autorskich kompozycji, które wzbogacają street foodową klasykę szczyptą kulinarnej finezji. Burgerowa wkładka do menu jest dostępna przez cały maj w polskich hotelach marki. A składające się na nią burgery staną w szranki w zbliżającym się finale europejskiego konkursu Burger Cup.
Sekret globalnego sukcesu burgera tkwi w jego prostocie
Soczysty kotlet z mielonej wołowiny podany w bułce wraz z sosem i dodatkami tworzy sycący posiłek, który doskonale sprawdzi się jako danie spożywane zarówno w biegu, jak i w towarzystwie rodziny i przyjaciół. Burger jednak burgerowi nierówny, kluczowe są przecież składniki – świeże i najwyższej jakości. To dzięki nim w rękach wytrawnego szefa kuchni zwykły street food może przeistoczyć się w produkt rzemieślniczy.
Burgerowa wkładka
Wiedzy tej nie brakuje kucharzom restauracji w hotelach Campanile. Co sezon zaskakują swoich gości propozycjami, które w kreatywny sposób łączą najważniejsze elementy tradycyjnego burgera z dodatkami lub technikami kulinarnymi zaczerpniętymi z arkanów wysokiej sztuki kulinarnej. Nie inaczej jest w tym roku. Z okazji miesiąca burgerów menu polskich restauracji Campanile wzbogacono o burgerową wkładkę zawierającą pięć autorskich kompozycji.
Gdy idzie o burgery, to nasi kucharze nie obawiają się eksperymentów. Stronią jednak od przesady, wiedzą bowiem, że nawet najbardziej wymyślne dodatki nie mogą zdominować tego, co w burgerze najważniejsze. Jesteśmy przekonani, że naszym gościom trudno będzie przejść obojętnie obok kompozycji, które przygotowaliśmy na nasze burgerowe igrzyska – mówi Danuta Marcinkowska, Marketing & PR Manager, Louvre Hotels Group.
Magdalena Kiliańska z Campanile Wrocław Centrum
Campa Na Wypasie to połączenie klasycznego burgera z serem owczym i chutney z czerwonej cebuli i jeżyn.
Bartosz Maciaszek z Campanile Szczecin
Burger Basil, w którym wołowinie towarzyszy mozzarella i zielone pesto z bazylii.
Grzegorza Łacha z Campanile Warszawa
Pearburger – zamiast wołowiny wykorzystano tu gruszkę zapiekaną z kozim serem.
Karolina Koralewska z Campanile Bydgoszcz
Cranberry Turkey – łączy mięso z indyka z żurawiną i musztardowo-orzechowym majonezem.
Michał Ligocki z Campanile Łódź
Angus MANGyver to burger wołowy z tradycyjnym cheddarem i nowatorskim twistem w postaci salsy z mango i papryki oraz kwaśniej śmietany.
Burgerowe igrzyska potrwają we wszystkich polskich hotelach Campanile do końca maja. Co więcej, wszystkie dostępne w limitowanej wkładce burgery staną w szranki podczas europejskich zawodów Burger Cup. Finał odbędzie się w 26 maja w warszawskim kompleksie Louvre Hotels Group. Zwycięski burger będzie miał szansę zagościć w menu restauracji Campanile w całej Europie.