Bonduelle Food Service jako partner profesjonalistów gastronomicznych wspiera ich nie tylko poprzez oferowanie wysokiej jakości produktów, ale także dostarczając porady dotyczące prowadzenia lokali gastronomicznych.
Wejście w ten zakres komunikacji poprzedzone zostało badaniem, które skierowane było do managerów, szefów kuchni, kucharzy i specjalistów pracujących w branży gastronomicznej. W odpowiedzi na zbadane potrzeby, Bonduelle Food Service stworzyło projekt edukacyjny, który doradza, jak efektywnie prowadzić restaurację. Komunikacja ta skierowana jest nie tylko do szefów kuchni i kucharzy, ale także do managerów i właścicieli restauracji, którzy chętnie poszukują takich informacji w internecie. Praca nad treściami opiera się na współpracy z najlepszymi doradcami z branży gastronomicznej. Ich wiedza i doświadczenie zawarte są w artykułach, które można znaleźć na stronie internetowej www.bonduelle-foodservice.pl
Od połowy 2018 roku opublikowanych zostało już 30 artykułów wraz z przydatnymi narzędziami, takimi jak kalkulator food cost czy przydatne wzory dokumentacji HACCP. Co dwa tygodnie również prawie 2,5 tys subskrybentów znajduje w swoich skrzynkach newsletter Bonduelle Food Service dla profesjonalistów. Newsletter to źródło porad dotyczących prowadzenia biznesu gastronomicznego oraz inspiracja związana z recepturami dań.