Za nami piąta już kolacja z cyklu Bocuse d’Or Poland on Tour, która odbyła się 7 października w Chef’s Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu.
Za kompozycję menu odpowiadali szefowie Ernest Jagodziński, gospodarz kolacji oraz Adam Chrząstowski Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland i Dawid Cieśliński młody adept sztuki kulinarnej, który u boku Jakuba Kasprzaka reprezentował w marcu 2022 r. Polskę w europejskiej selekcji Bocuse d’Or.
Na talerzach zagościł łosoś MOWI Supreme, kacza wątróbka, comber z daniela i szarlotka. Oczywiście nie mogło zabraknąć poznańskiej pyry, którą na pierwszą przystawkę przygotował Dawid.
Już dziś zapraszamy na ostatnią kolację, która odbędzie się 13 października w Warszawie i tym samym zamknie cykl Bocuse d’Or Poland on Tour w tym roku.
Ernest Jagodziński
członek Akademii Bocuse d’Or Poland, srebrny medalista polskiej selekcji 2019, juror edycji 2021 oraz trener i uznany juror konkursów kulinarnych w kraju i za granicą.
Adam Chrząstowski
od 32 lat wielki autorytet w branży gastronomicznej, szef kuchni Restauracji Bałkańska Dusza.
Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland.