Bocuse d’Or Poland on Tour 2022 za nami

Aktualności

Bocuse d’Or Poland on Tour 2022 za nami

25 października 2022

Za nami pierwszy cykl kolacji Bocuse d’Or Poland on Tour 2022, podczas których można było spróbować dań uczestników krajowych selekcji, szefów z Akademii Bocuse d’Or Poland oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej.

To kolejny projekt Akademii, który spotkał się z ogromnym zainteresowaniem szerokiej publiczności, wręcz przerósł oczekiwania organizatorów. Bocuse d’Or Poland w drodze, skierowany jest do gości, którzy cenią sobie markę Bocuse d’Or, szefów kuchni, wyjątkowe miejsca i wysublimowane smaki.

Odbyło się sześć kolacji w sześciu pięknych miejscach w Polsce: w sopockiej restauracji White Marlin, Białej Róży w Krakowie, restauracji Patio w Rzeszowie, restauracji Siesta w Ostrowcu Świętokrzyskim, Chef’s Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu i La Brasserie Moderne w Warszawie. W cały projekt zaangażowanych było wiele osób, w sumie przygotowano ponad 30 dań, gotowało 14 szefów kuchni, 300 gości spróbowało autorskich menu. Na stołach królował łosoś MOWI Supreme, owoce morza, dziczyzna, drób i polskie warzywa oraz owoce w nieoczywistych odsłonach. Niezliczona ilość publikacji, która pojawiła się przed i po każdej kolacji w mediach wywoływała falę jeszcze większego zainteresowania. Liczba odsłon w mediach społecznościowych również biła rekordy i sięgnęła miliona zasięgu. Na każdej z kolacji goście doświadczali wielu zaskakujących doznań smakowych, nie zabrakło wspaniałych emocji w przyjaznej atmosferze.

Wiele osób po raz pierwszy usłyszało o Bocuse d’Or, co pokazało, jak ważne jest budowanie marki wśród jeszcze szerszej publiczności. Przykładem może być prezydent Rzeszowa, Konrad Fijołek, który zaszczycił swoją obecnością gości w restauracji Patio.

Teraz Akademia Bocuse d’Or Poland rozpoczyna przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d’Or, która odbędzie się na jesieni 2023 roku.

www.bocusedorpoland.pl