Do preeliminacji konkursu Bocuse d’Or Poland mogą zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek i obywatelstwo polskie).
Konkurs skierowany jest do kucharzy czynnych zawodowo, którzy mają ukończone 23 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie czyli styczeń 2021. Każdy z kandydatów sam dobiera sobie kucharza asystenta (commis), który nie może mieć ukończonych 22 lat w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2021) – czyli jest urodzony po 29 stycznia 1999.
Na podstawie zgłoszeń Krajowy Komitet Organizacyjny zaprosi wybranych kandydatów na preeliminacje podczas, których zaprezentują oni po 2 dania w dwóch porcjach:
– danie wege (dwa talerze)
– danie mięsne (dwa talerze)
Szczegółowe informacje dotyczące preeliminacji znajdują się w regulaminie konkursu na stronie www.bocusedorpoland.pl w zakładce konkurs.
Preeliminacje Bocuse d’Or Poland 2019 organizowane są przez Akademię Bocuse d’Or Poland i odbędą się 24 czerwca w Akademii Kurta Schellera przy ul. Piastowskiej 65 w Jawczycach.
Formularz aplikacyjny wraz z podpisanym regulaminem należy przesłać do 3 czerwca na adres: zgloszenia@bocusedorpoland.pl.
Informacja o zakwalifikowanych kandydatach zostanie podana do wiadomości 6 czerwca na stronach: www.bocusedorpoland.pl oraz patronów medialnych.
WAŻNE: Bocuse d’Or Poland to poważny i rygorystyczny konkurs, który wymaga od kucharzy ogromnej dyscypliny, wielu godzin przygotowań i doskonalenia technik kulinarnych, dlatego wszystkie osoby zainteresowane udziałem w tym konkursie proszone są o dokładne zapoznanie się z regulaminami konkursu zarówno pierwszego etapu, czyli preeliminacji jak również ostatecznej rozgrywki jaką jest finał Bocuse d’Or Poland 2019.