Blow Up Hall 5050: Młode w roli głównej

Wydarzenia

Blow Up Hall 5050: Młode w roli głównej

15 maja 2015

W sezonowej karcie specjalnej chefa Tomasza Purola pierwsze skrzypce grają młode warzywa i owoce. To ich subtelny aromat chef Blow Up Hall 5050 postanowił wydobyć, dobierając do nich, jak zwykle z bezlitosną finezją, mięsa i ryby.

Młodej marchewce towarzyszyć będzie comber z królika oraz schab jagnięcy i… chipsy z kurczaka. Rzodkiewce – tatar z tuńczyka. Młodej kapuście i kalarepce – polędwica z dorsza, a zielonemu groszkowi – kaczka. Oto pełne menu, które obowiązywać będzie do końca czerwca:

Przystawki

comber z królika w boczku wędzonym z młodą marchewką, cukinią, szalotką i tymiankiem

tatar z tuńczyka z rzodkiewkami, gorczycą, suszonymi pomidorami, żółtkiem i kwaśną śmietaną

sałatka z nowalijek z jajkiem w koszulce, bazyliowym pesto z pikantnym salami

Zupy

krem z młodej marchewki z wiejskim twarogiem i chipsami z kurczaka

zupa z nowalijek i owoców morza ze świeżą kolendrą

Dania główne

schab jagnięcy z młodą marchewką, biszkoptem pietruszkowym, rzodkiewką, szpinakiem i sosem z wodą brzozową

polędwica z dorsza na młodej kapuście z kalarepą, zielonymi szparagami, marchewką i pomidorami malinowymi

pierogi z kaczką w bulionie wołowym z bobem i groszkiem zielonym

Deser

rabarbar w trzech odsłonach z kruszonką czekoladową i lodami waniliowymi

 

fot. J. Wittchen