W sezonowej karcie specjalnej chefa Tomasza Purola pierwsze skrzypce grają młode warzywa i owoce. To ich subtelny aromat chef Blow Up Hall 5050 postanowił wydobyć, dobierając do nich, jak zwykle z bezlitosną finezją, mięsa i ryby.
Młodej marchewce towarzyszyć będzie comber z królika oraz schab jagnięcy i… chipsy z kurczaka. Rzodkiewce – tatar z tuńczyka. Młodej kapuście i kalarepce – polędwica z dorsza, a zielonemu groszkowi – kaczka. Oto pełne menu, które obowiązywać będzie do końca czerwca:
Przystawki
comber z królika w boczku wędzonym z młodą marchewką, cukinią, szalotką i tymiankiem
tatar z tuńczyka z rzodkiewkami, gorczycą, suszonymi pomidorami, żółtkiem i kwaśną śmietaną
sałatka z nowalijek z jajkiem w koszulce, bazyliowym pesto z pikantnym salami
Zupy
krem z młodej marchewki z wiejskim twarogiem i chipsami z kurczaka
zupa z nowalijek i owoców morza ze świeżą kolendrą
Dania główne
schab jagnięcy z młodą marchewką, biszkoptem pietruszkowym, rzodkiewką, szpinakiem i sosem z wodą brzozową
polędwica z dorsza na młodej kapuście z kalarepą, zielonymi szparagami, marchewką i pomidorami malinowymi
pierogi z kaczką w bulionie wołowym z bobem i groszkiem zielonym
Deser
rabarbar w trzech odsłonach z kruszonką czekoladową i lodami waniliowymi
fot. J. Wittchen