Po raz kolejny osoby zaangażowane w akcję „Cisowianka. Gotujmy zdrowo – mniej soli” miały okazję spotkać się Josephem Seeletso. Tym razem do swojego studia kulinarnego popularny Józek zaprosił blogerów kulinarnych, którzy na co dzień starają się gotować bez soli. Uczestnicy przyrządzali dania zarówno wymagające już pewnego doświadczenia w kuchni jak i takie, z którymi poradzi sobie nawet osoba początkująca. Wspólnym mianownikiem dla wszystkich potraw był niezwykły i zaskakujący smak. Joseph Seeletso podzielił się z blogerami nie tylko swoją dobrą energią i humorem ale również pewną kulinarną tajemnicą. Pokazał jak za pomocą połączenia niektórych składników wyczarować smak, którego przynajmniej teoretycznie, nie powinno w daniu być. Tak było w między innymi w przypadku polenty z karmelizowaną indyczą wątróbką, która miała wyraźny smak wanilii pomimo, iż samej wanilii do jej przygotowania nie użyto.
Foto: Maciej Stankiewicz