Za nami ostatnia, finałowa potyczka ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Bitwa na drobiowe smaki 2”. Druga edycja kulinarnych zmagań młodych kucharzy przebiegała pod honorowym patronatem Ministerstwa Edukacji Narodowej, Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska.
Wielki finał odbył się w dniach 19-21 kwietnia na terenie Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Do walki o tytuł „Mistrza Drobiowego Smaku” stanęli laureaci dwunastu konkursów regionalnych i zdobywcy dzikich kart.
Zwycięzcami drugiej edycji konkursu zostali Natalia Kostka i Julia Gilner z Zespołu Szkół nr 7 w Tychach, którym merytorycznego i duchowego wsparcia udzielała Agnieszka Kasprzyszyn.
Więcej informacji na: www.bitwanadrobiowesmaki.pl oraz fanpage’u www.facebook.com/bitwanadrobiowesmaki
Poradnik Restauratora był partnerem medialnym tego wydarzenia.