Bidfood Farutex zainspirował 350 szefów kuchni

Wydarzenia

Bidfood Farutex zainspirował 350 szefów kuchni

06 listopada 2017

10 – tyle kolacji degustacyjnych pt. „Inspiracje Kulinarne” zorganizowała firma Bidfood Farutex. Jubileuszowa edycja odbyła się w Białymstoku i była ostatnią w 2017 r. Formuła wydarzenia zakładała zaproszenie na elegancką kolację degustacyjną i gościnne przyjęcie klientów firmy – w wyjątkowy, bo uroczysty sposób. Bidfood Farutex rozpoczął „Inspiracje Kulinarne” we wrześniu 2016 r. spotkaniem w Krakowie. Następnie gościł swoich klientów w Łodzi, Poznaniu, Wrocławiu, Toruniu, Gdyni, Szczecinie i Warszawie, a w jesiennej odsłonie w Lublinie i właśnie w Białymstoku. Łącznie we wszystkich spotkaniach wzięło udział aż 350 szefów kuchni i restauratorów. W siedmiodaniowym set-menu przygotowanym przez Szefów Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex znalazły się m.in. gołąb przygotowany przez Piotrka Papieża, homar w interpretacji Przemka Szałczyńskiego czy jagnięcina w wykonaniu Artura Musztyfagi. Do każdego z dań sommelier dobrał najlepsze wina z oferty firmy.

Więcej informacji na temat cyklu oraz relacje z wydarzeń na stronie www.akademiakulinarna.pl www.akademiakulinarna.pl.