Bidfood Farutex wraca z porcją inspiracji kulinarnych

Wydarzenia

Bidfood Farutex wraca z porcją inspiracji kulinarnych

26 lipca 2018

Kolejna edycja „Inspiracji Kulinarnych” – kolacji degustacyjnych organizowanych przez Bidfood Farutex – ruszyła. Pierwsze spotkanie w ramach cyklu odbyło się 12 czerwca w Aries Hotel&Spa w Zakopanem. Bidfood Farutex ugościł 30 szefów kuchni, managerów oraz właścicieli restauracji i hoteli z Zakopanego i okolic. W menu przygotowanym przez siedmiu szefów kuchni Akademii Kulinarnej Farutex znalazł się m.in. kurczak baby w interpretacji Piotra Papieża oraz zupa szczawiowa z królikiem autorstwa Jerzego Marszałka. Do dań sommelier dobrał starannie wyselekcjonowane wina. Kolejne kolacje z cyklu odbędą się już jesienią. Cykl kolacji „Inspiracje Kulinarne” wystartował jesienią 2016 r. i właśnie kończy dwa lata. Tylko w ub.r. w spotkaniach w Toruniu, Gdyni, Szczecinie, Warszawie, Lublinie i Białymstoku wzięło udział bez mała 220 gości. Kolejne kolacje już jesienią.