David Gaboriaud objął stanowisko Szefa Kreatywnego w Belvedere Catering by Design. Odpowiadać będzie za kreacje kulinarne na wszelkiego typu wydarzenia obsługiwane przez Belvedere, nadanie im nowego, autorskiego wymiaru i świeżości oraz zarządzanie zespołem kucharzy, dla których będzie prawdziwą inspiracją.
David ma francusko-polskie korzenie, dzięki czemu od dzieciństwa miał możliwość poznawania kultur i zgłębiania kulinariów obu krajów swoich rodziców. Znakomicie orientuje się w najnowszych trendach i nieustannie głodny jest nowych smaków. Jego drugą pasją są podróże do różnych zakątków świata w poszukiwaniu inspiracji do swoich potraw. Podczas tworzenia menu w Belvedere Catering by Design kulinarną wiedzę czerpać będzie zatem nie tylko z francuskiej czy polskiej kuchni, którą bardzo ceni, ale z całego świata.
Za Davidem stoi już niemałe doświadczenie w przygotowaniu opraw kulinarnych na imprezy, warsztaty i pokazy live cooking dla firm oraz osób prywatnych. Do najbardziej spektakularnych wydarzeń poprowadzonych przez niego należą przyrządzenie i serwowanie kolacji w Ambasadzie Francuskiej podczas akcji „Goût de France”, przygotowanie i prowadzenie pokazów z francuskim profesorem Hervé This, twórcą kuchni molekularnej oraz ze znanymi szefami kuchni wyróżnionych gwiazdkami Michelin takimi jak: Pierre Gagnaire, Alain Passard czy Andrea Camastra.