Amerykanie bardzo często wykorzystują whiskey do przygotowywania przeróżnych dań. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey ma w tym swój niemały udział. Mistrzowie grillowania cenią tę whiskey za wyjątkowy smak, którego źródłem są, m.in. z używane tylko raz dębowe beczki, w których Jack leżakuje minimum cztery lata. W tym czasie trunek wnika w drewno, i „wyciąga” z niego bursztynową barwę. Z kolejnych warstw czerpie naturalne dębowe aromaty i subtelną słodycz karmelizowanego cukru. To bogactwo, które w sobie kryje, „oddaje” potrawom.
Jack Daniel’s Tennessee Whiskey może być stosowana, m.in. jako składnik sosów do burgerów, czy sosu barbecue. Wykorzystać go można również jako składnik marynat do mięs. Tak zastosowana whiskey wydobywa z dania najlepsze aromaty oraz poprawia jego teksturę. Natomiast jako dodatek do potraw Jack jest doskonały zarówno w drinkach, jak i podany na lodzie.
Wszyscy Ci, którzy nie mają pomysłu, czy możliwości na udane spotkanie przy grillu, mogą skorzystać z nowej oferty warszawskiego Hotelu Sheraton. Tu sezon wakacyjny rozpoczął się na dobre, a dodatkową atrakcją słynnego już w Warszawie Niedzielnego Brunchu jest stacja z grillami na tarasie restauracji The Olive. Goście restauracji, poza daniami kuchni śródziemnomorskiej, polskiej, orientalnej oraz Tex-Mex mają teraz okazję spróbować pysznych dań z grilla.
Szef kuchni, Artur Grajber, stawia na certyfikowane polskie mięsa: soczystą wołowinę i wieprzowinę, które wcześniej marynuje w miksturze polskich ziół z whiskey.