5-7 lutego w Warszawie odbędzie się kolejna edycja Festiwalu najlepszych Restauracji Restaurant Week, czyli Azja Restaurant Week(end) 2016. Wezmą w niej udział najlepsze restauracje z kuchnią Azji i Pacyfiku w stolicy oraz najciekawsze organizacje i instytucje na co dzień zajmujące się orientalną kulturą.
Podczas Festiwalu zjeść będzie można m.in. wyjątkowe rameny, nowoczesne interpretacje sushi, koreańskie bentoczy aromatyczne indyjskie curry.
Na krótko przed startem wiosennego, pełnowymiarowego Festiwalu, mieszkańcy Warszawy będą mieli okazję spróbowania wyjątkowego, trzydaniowego azjatyckiego doświadczenia restauracyjnego (przystawka, danie główne, deser) w festiwalowej cenie 39 zł, czyli znacznie poniżej codziennej ceny takiego menu. Wcześniejsze Rezerwacje stolików w najlepszych Restauracjach kuchni Azji i Pacyfiku są już dostępne na stronie www.restuarantweek.pl
Obok wizyt w wyjątkowych azjatyckich Restauracjach, organizatorzy zapraszają do udziału w interesujących wydarzeniach pokazujących Azję “od stołu i kuchni”, czyli targach kulinarnych Azja Restaurant Week Food Fest, wykładach, warsztatach fermentacji, projekcjach filmowych oraz innych wydarzeniach przybliżających fascynujący świat azjatyckiej kultury przebywania razem i jedzenia.
Azja Restaurant Week(end) 2016 to już piąta edycja FesOwalu najlepszych Restauracji Restaurant Week, którego misją jest przybliżanie gościom rosnącej polskiej sceny restauracyjnej. W dotychczasowych wydarzeniach wzięło udział już w sumie 86 746 gości oraz 202 restauracje, które wydały 260 238 festiwalowych dań.