Autorskie potrawy w nowym menu Qubus Hotel

Newsy

Autorskie potrawy w nowym menu Qubus Hotel

24 września 2014

23 września do wszystkich 14 restauracji sieci Qubus Hotel zostanie wprowadzone nowe jesienne menu. Tym razem najwybitniejsi kucharze postawili na oryginalne połączenia smaków i aromatów w niecodziennych, autorskich potrawach.

Jesienią i zimą najlepiej smakują potrawy treściwe i sycące. W nowym menu to właśnie soczyste mięsa, gorące kremowe zupy bogate w barwne warzywa, czy dorodne grzyby stały się inspiracją dla kucharzy.

W restauracjach Qubus Hotel, jesienną ucztę rozpocząć będzie można od aromatycznej kremowej zupy z czerwonej soczewicy z dodatkiem pieczonego łososia oraz nutą świeżej, pachnącej kolendry. Wśród nowości na uwagę zasługuje z pewnością gotowane w bulionie udo kacze zapiekane w śliwkowej glazurze, podane z kaszą gryczaną z dodatkiem warzyw oraz brukselką w kąpieli maślanej. Niezwykłe połączenie smaków goście znajdą w przystawce, jaką są filety ze śledzia marynowane w zalewie kaszubskiej, zawijane z cebulą, marchewką i korniszonem, podane z sałatką ziemniaczaną z prażonym soczystym bekonem.

– Przy kreowaniu nowego menu zawsze biorą udział najlepsi kucharze w naszej sieci. Tym razem propozycje nowych potraw są oparte o ich najlepsze autorskie przepisy. Są to dania komponowane z najwyższej jakości produktów, wyróżniające się smakiem oraz promujące rzadkie rodzaje mięs i wykwintnych ryb, które wraz z dodatkami tworzą kulinarne arcydzieło – mówi Michał Ogórek Główny Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel – w nowej karcie zaproponowaliśmy m.in. takie specjały jak soczysty stek z łopatki wołowej serwowany na gorącej sałacie ze szparagów, czerwonej cebuli i bekonu, podany z pieczonym ziemniakiem i czosnkowym twarogiem, czy smażony filet z sandacza serwowany z ziemniakami puree i kapustą włoską w sosie ogórkowym – dodaje Michał Ogórek.

Oprócz sytych dań w menu Qubus Hotel znajdują się również słodkie desery. Szefowie Kuchni postawili na wyjątkowe, świeżo pieczone ciasto w postaci kruchej tarty z kremem cytrynowo – limonkowym pod pierzyną z puszystej białej bezy.