Już działa autorska kuchnia Ernesta Jagodzińskiego. Restauracja Autentyk nawiązuje do charakteru i osobowości Szefa Kuchni. Jest pełna smaków i zapachów, emocji i autentyczności.
– Restauracja Autentyk to swoista kulinarna podróż, autentyczne doznania kulinarne. W tym duchu chcemy tworzyć kuchnię, zapewniając jej wysoką jakość i zmysłowość. Oferujemy kuchnię, której najważniejszym walorem będzie jej oddziaływanie na ciało i duszę gościa. Właściwości energetyczno-emocjonalne serwowanych dań poza dostarczeniem zdrowego i smacznego pożywienia będą działały jak antydepresant. Kuchnia w Autentyku będzie zmieniała się wraz z sezonem, bowiem tylko w ten sposób możemy zapewnić jej najwyższą jakość i świeżość. Chcemy zapoznać naszych gości z regionalnymi, ekologicznymi produktami często zapomnianymi w polskiej kuchni, zwłaszcza profesjonalnej. Dania z nich skomponowane będą przywoływać smakiem i zapachem wspomnienia dzieciństwa, zabaw na łące, spacerów po lesie czy długich, zimowych wieczorów za kuchennym stołem. Ich świeżość, zapach i kolorystyka będzie oddziaływała na wszystkie zmysły a wszystko za sprawą nietuzinkowe aranżacji – mówi Ernest Jagodziński, Szef Kuchni restauracji Autentyk w Poznaniu.
fot. materiały restauracja Autentyk