Dobiegła końca 10. – jubileuszowa edycja Festiwalu Dobrego Smaku. Tysiące łodzian przemierzyło Kulinarny Szlak, próbując festiwalowych dań. Ocena zarówno łodzian, głosujących w konkursie smsowym, jak i jury była jednogłośna – Konkurs na najlepszą restaurację wygrała restauracja Ato Sushi. Najlepszą kawiarnią okazała się Mebloteka Yellow – która również została podwójnym zwycięzcą Festiwalu.
Zwycięskie danie Ato Sushi to KILL BILL ROLL – czyli sushi z polędwicą wołową długo marynowaną w sosie sojowym z dodatkiem czosnku i imbiru, do tego czerwona bazylia, rukola i ostra papryczka jalapeño. Radość zespołu Ato Sushi była ogromna – nagrodzeni dostali statuetkę Festiwalu Dobrego Smaku, pakiet oprogramowania dla gastronomii S4H o wartości 4 000 zł od Firmy Elpro, dostawę świeżych ziół od firmy Swedeponic i mrożonek od Hortexu, zestaw naczyń od Golden Gastro, 150 litrów wody od Kingi Pienińskiej oraz etui na sztućce od Europochette.
Drugie miejsce przypadło restauracji Street Art Deluxe za filet z pstrąga w zielonej panierce z młodymi ziemniakami i zielonymi warzywami, a trzecie Big Betty za kurczaka ze śliwkami. Wyróżnienie za najlepszą obsługę zdobyła restauracja Servantka .
Mebloteka Yellow zwyciężyła serwując deser – Poisoned Apple & Prince Kissing, czyli czarną kawę mleczną z pianką i grenadyną. Kolejne miejsca na podium przypadły kawiarni Zbożowa za Waniliową kiść i kawę zbożową orkiszową oraz Artystycznej Kawiarnio-Cukierni Pani Cupcake za Cupcake Sernikowy Brownie w wiśniowym dressingu i kawę cappuccino.
Impreza została zorganizowana przy współudziale Urzędu Miasta Łodzi.