Arte Culinaria Italiana – zgłoszenia do 31 stycznia

Wydarzenia

Arte Culinaria Italiana – zgłoszenia do 31 stycznia

29 stycznia 2019

23 lutego w hotelu Warszawa SPA & Resort w Augustowie odbędzie się kolejna edycja włoskiego wydarzenia kulinarnego Arte Culinaria Italiana. Autorem i pomysłodawcą konkursu jest Giancarlo Russo.

Celem głównym konkursu jest wykazanie się znajomością w przygotowaniu dań kuchni włoskiej: pierwszego dania- makaronu marki Perino oraz drugiego dania – mięsnego z wykorzystaniem mięsa rostbef sezonowanego na sucho marki Sokołów, dowolnego produktu z asortymentu marki Debic oraz dowolnych produktów włoskich zachowując zasady kulinarne obowiązujące w kuchni włoskiej.

Do konkursu dla profesjonalistów zapraszamy ekipy z hoteli z całej Polski, spośród których jury selekcyjne wyłoni 12 najlepszych ekip na podstawie przesłanych zgłoszeń wg wytycznych w regulaminie konkursowym.

Jako uatrakcyjnienie wydarzenia odbędzie się także konkurs dla Gwiazd – znanych postaci telewizyjnych, które przygotują do oceny jury VIP jedno danie konkursowe. 14. Konkurs odbędzie się z udziałem partnera Bellavita Expo The Excellence of Italy Warsaw 2019.

Wsparcia i pomocy merytorycznej udzielają stowarzyszenia kucharskie: Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Greckie Stowarzyszenie Kucharzy Poland Branch Office.

Wszystkie zgłoszenia należy przesyłać nie później niż do dnia 31 stycznia (czwartek) na adres e-mail: konkurs@giancarlo.pl DW: szulba@tlen.pl .

Wiadomość o dopuszczeniu do udziału w konkursie finałowym każdy z uczestników otrzyma do dnia 05 lutego (wtorek).

W sprawach merytorycznych dotyczących regulaminu prosimy o kontakt z Przewodniczącym Jury Panem Krzysztofem Szulborskim na adres: szulba@tlen.pl.

Materiały do pobrania