15-17 marca w Mikołajkach odbędzie się XVII Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”. Konkurs ten to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych odbywających się w Polsce, a jego uczestnicy to kucharze z wielu uznanych restauracji i hoteli z całego kraju. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
Podczas konkursu spotkają się największe w Polsce autorytety w tej dziedzinie, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej. Konkurs ten służy promocji obiektów hotelarsko-gastronomicznych związanych z kuchnią i kulturą włoską oraz prezentacji firm oferujących wysokojakościowe produkty.
Przypomnijmy, że autorem, pomysłodawcą i organizatorem konkursu jest Giancarlo Russo, a Hotel Robert’s Port Lake Resort & SPA **** w Mikołajkach współorganizuje wydarzenie.
W konkursie może uczestniczyć 12 ekip kucharzy w składzie dwuosobowym. Uczestnikami mogą być kucharze pracujący aktualnie w zawodzie bez względu na zajmowane stanowisko i wiek. Wszystkie zgłoszenia należy przesyłać do dnia 23 lutego na adres e-mail: konkurs@giancarlo.pl DW: szulba@tlen.pl.
Regulamin profesjonalisci 2024 (1)