20 lutego poznaliśmy wyniki XI Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”. Uroczysta Gala odbyła się w Hotelu Fabryka Wełny & SPA w Pabianicach. Decyzją jurorów pierwsze miejsce zdobyli: Jakub Bondziul i Wojciech Świesiulski z Restauracji Amber Room w Warszawie. Drugie miejsce przypadło Grzegorzowi Miśta i Radosławowi Lorenc z Fabryki Wełny Hotel & SPA w Pabianicach. A trzecie Przemysławowi Bednarzowi i Marcinowi Suski z Hotelu BoniFaCio SPA & Sport Resort z Sochocina.
Celem głównym konkursu było wykazanie się znajomością w przygotowaniu dań zdrowej kuchni o kulinarnym charakterze kuchni włoskiej na bazie oryginalnych produktów włoskich z odpowiednim wykorzystaniem i użyciem sprzętu gastronomicznego firmy Philipiak Milano.
Organizatorami konkursu byli – Giancarlo Russo wraz z Hotelem Fabryka Wełny & SPA przy wsparciu i pomocy merytorycznej Federazione Italiana Cuochi, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Polskiego Stowarzyszenia Kucharzy oraz Greckiego Stowarzyszenia Kucharzy.