20 lutego w Fabryce Wełny Hotel & SPA w Pabianicach odbędzie się XI Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej – Arte Culinaria Italiana.
Organizatorem konkursu jest Giancarlo Russo oraz Hotel Fabryka Wełny przy wsparciu i pomocy merytorycznej Federazione Italiana Cuochi, Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz Polskiego Stowarzyszenia Kucharzy. Partnerem merytorycznym w zakresie zdrowego żywienia jest Twoja Klinika.Honorowy Patronat nad konkursem objęła Ambasada Włoch w Polsce.
Konkurs odbędzie się w dniach 19-20 lutego:
19 lutego o godzinie 20:30 w Hotelu Fabryka Wełny w Pabianicach – odprawa ekip startujących z jury
20 lutego od godziny 10:00 do godziny 16:00 w Restauracji Przędzalnia w Hotelu Fabryka Wełny – zmagania konkursowe.
Celem głównym konkursu jest wykazanie się znajomością w przygotowaniu dań zdrowej kuchni o kulinarnym charakterze kuchni włoskiej na bazie oryginalnych produktów włoskich z odpowiednim wykorzystaniem i użyciem sprzętu gastronomicznego firmy Philipiak Milano – Sponsor Strategiczny konkursu.