Arte Culinaria Italiana 2024 – regulamin

Aktualności

Arte Culinaria Italiana 2024 – regulamin

15-17 marca 2024 r.  w Mikołajkach odbędzie się XVII Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia. 

             

Konkurs włoskiej sztuki kulinarnej to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych odbywających się w Polsce, a uczestnicy konkursu to kucharze z wielu uznawanych restauracji i hoteli z całej Polski. Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej . Konkurs ten służy promocji obiektów hotelarsko-gastronomicznych związanych z kuchnią i kulturą włoską oraz prezentacji firm oferujących wysoko jakościowe produkty.

Przypomnijmy, że autorem, pomysłodawcą  i organizatorem konkursu jest Giancarlo Russo – znany włoski szef kuchni, restaurator i autorytet z zakresu kuchni włoskiej w Polsce. Oficjalny kucharz Episkopatu Polski przygotowujący dania m.in. dla Jana Pawła II i Benedykta XVI oraz delegacji z Watykanu podczas pielgrzymek do Polski.

Hotel Robert’s Port Lake Resort & SPA **** w Mikołajkach jest współorganizatorem tej edycji konkursu www.hotel-port.pl.

Regulamin profesjonalisci 2024 (1)

DANE – arkusz zgłoszeniowy 2024

DANIE GŁÓWNE- receptura 2024

MAKARON- receptura 2024

OSWIADCZENIE Profesjonaliści 2024

Udostępnij artykuł