19-20 luty w Fabryce Wełny Hotel & SPA w Pabianicach odbędzie się XI Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”. Organizatorem konkursu jest Giancarlo Russo oraz Hotel Fabryka Wełny przy wsparciu i pomocy merytorycznej Federazione Italiana Cuochi, Fundacji KSK oraz Polskiego Stowarzyszenia Kucharzy.
Celem głównym konkursu jest wykazanie się znajomością w przygotowaniu dań zdrowej kuchni o kulinarnym charakterze kuchni włoskiej na bazie oryginalnych produktów włoskich z odpowiednim wykorzystaniem i użyciem sprzętu gastronomicznego firmy Philipiak Milano. Na przygotowanie potraw uczestnicy mają 90 minut. Menu powinno składać się z dwóch dań: pierwsze danie – makaron oraz drugie danie – mięso lub ryba.
Wszystkie zgłoszenia należy przesyłać nie później niż do dnia 17 stycznia 2016 r. na adres e-mail: konkurs@giancarlo.pl, dw: jerzy.pasikowski@pl.nestle.com