21 października startuje jeden z najpopularniejszych w Polsce festiwali restauracyjnych – Restaurant Week. Impreza która potrwa do 30 października jest organizowana od kilku lat w wybranych miastach Polskich.
Podczas wydarzenia, do którego w tym roku dołączyła także Art Restauracja, można poznać kunszt szefów kuchni najlepszych wyselekcjonowanych restauracji. Wszystko to w cenie 39 zł.
Szef Kuchni Art Restauracji Grzegorz Pomietło skomponował na tą okazję dwie propozycje – klasyczną i wegetariańską. Pierwsza składa się z zupy orkiszowej z klopsikami, dania głównego w postaci perliczki faszerowanej jarmużem podawanej z brukselką i pieczonym ziemniakiem nadziewanym serem kozim oraz na deser mus jabłkowy z karmelizowanymi migdałami. Wersja roślinna to zupa z soczewicy i pomidorów z mlekiem kokosowym oraz olejem z dyni, danie główne – czerwone risotto z pieczonym burakiem, wegańskim serem ze słonecznika i świeżą pietruszką oraz deser – pudding kukurydziany z wanilią i kardamonem zdobiony miętą i karmelem
Więcej informacji i rezerwacja stolików na: www.restaurantweek.pl