Aromatyczne zestawy w restauracji Papaya

Newsy

Aromatyczne zestawy w restauracji Papaya

23 kwietnia 2014

Dla wszystkich wielbicieli różnorodnych przystawek restauracja Papaya przygotowała trzy doskonałe zestawy, które umożliwią rozsmakowanie się w tajskich specjałach. Świeże składniki, oryginalne przyprawy sprowadzane prosto z Tajlandii oraz szeroka paleta orientalnych smaków sprawią, że kto raz spróbuje – często będzie wracał na Foksal 16.

Ogórek słodko-kwaśny z kolendrą, delikatny łosoś tataki, aromatyczne wegetariańskie roladki wiosenne, pierożki samosa z polędwicą oraz dim sum z kurczakiem i pędami bambusa to propozycja dla tych, którzy chcieliby spróbować klasyków tajskiej kuchni. Z kolei dla miłośników krewetek oraz drobiu idealnie sprawdzi się zestaw, w którym można znaleźć: ogórka słodko-kwaśnego z kolendrą, sataya z kurczaka z gęstym, orzechowym sosem, dwa rodzaje dim sumów: z krewetką i z kaczką, roladki z krewetkami oraz nowość w ofercie restauracji – kurczaka w liściach pandanusa, który dzięki specjalnemu procesowi przygotowania jest soczysty i wyjątkowo aromatyczny.

Koneserom owoców morza i wyszukanych smaków z pewnością przypadnie do gustu zestaw de lux. To jedna z 27 nowości w kacie dań Papai, która w marcu uległa wiosennemu przeobrażeniu.

W zestawie tym znaleźć można: doskonałe i oryginalne dim sumy z homarem oraz z mięsem z kraba; świeże ostrygi, które samemu można wybrać ze specjalnego akwarium znajdującego się w restauracji; chrupiące roladki z krewetkami, pierożki samosa z delikatną polędwicą, tuńczyka tataki marynowanego w sake oraz kapustę pok choy. To wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią różnorodność i duży wybór.