Anuga: Bösch Boden Spies  – degustacja nowych składników

Aktualności

Anuga: Bösch Boden Spies – degustacja nowych składników

Podczas tegorocznych Międzynarodowych Targów Spożywczych Anuga, producent składników spożywczych Bösch Boden Spies po raz pierwszy w historii firmy poprosił odwiedzających targi o opinię na temat dwóch nowych składników, które być może uzupełnią gamę produktów firmy.

Testy wśród publiczności targów dotyczyły dwóch nowych składników o specjalnych właściwościach – jagody kamczackiej i rokitnika. Japońska jagoda kamczacka jest szczególnie bogata w przeciwutleniacze i sprzedawana jako „superfood”. Rokitnik, znany również jako „cytryna północy”, nie tylko zawiera duże ilości witaminy C, ale również witaminy B12, która jest szczególnie ważna dla wegetarian i wegan. Bösch Boden Spies zaprezentował oba składniki w dwóch specjalnie zaprojektowanych „Strefach Produktów Przyszłości” na swoich stoiskach wystawienniczych. W hali 8.1 na stoisku B021 – jagody kamczackie, mrożone i jako dodatek do koktajli oraz w hali 10.2 na stoisku A080 – suszone owoce rokitnika bez polewy i w polewie czekoladowej. Zapraszaliśmy gości targów do degustacji produktów i oceny smaku składników i ich właściwości, a także oceny ich perspektyw rynkowych na podstawie pytań.

Na podstawie informacji uzyskanych od testerów, Bösch Boden Spies podejmie decyzję o ewentualnym dodaniu tych składników do swojej oferty.

Crunchy CranberriesTM (chrupiąca żurawina) i acerola w nowych odsłonach

Oprócz potencjalnych nowości w gamie, Bösch Boden Spies zaprezentował również nowe warianty znanych, sprawdzonych produktów. Po udanej premierze Crunchy CranberriesTM od Ocean Spray zeszłej jesieni, przyszła kolej na nowy wariant produktowy – Diced Crunchy CranberriesTM (chrupią-ca żurawina w kostkach) od Ocean Spray. Dzięki wysokiej odporności na przetwarzanie, owoce mogą mieć różne zastosowania produktowe, np. jako dodatek do czekolady w tabliczkach czy dodatek do lodów (hala 10.2, stoisko A080).
Bösch Boden Spies we współpracy z brazylijskim partnerem, firmą Niagro, zaprezentował pięć innowacyjnych koncepcji produktowych opartych na aceroli. Przy Stacji Degustowania Aceroli (Acerola Tasting Station) goście mogli zainspirować się pomysłami tworzenia produktów – napojów, lodów, jogurtów lub słodyczy. Zawarta w tych produktach acerola to dodatkowa porcja witaminy C i przeciwutleniaczy (hala 8.1, stoisko B021).

Bösch Boden Spies ma długą tradycję uczestnictwa w Międzynarodowych Targach Spożywczych Anuga. Firma specjalizuje się w produkcji składników i od 1961 roku jest jednym ze stałych wystawców na tym wiodącym dla przemysłu spożywczego wydarzeniu. Również w tym roku goście będą mieli możliwość spotkania i porozmawiania z ekspertami ds. składników z firm partnerskich marki, takich jak Ocean Spray, Sunsweet, Niagro, Oxford Frozen Food, Blue Diamond, Sun-Maid oraz Sunsweet.