Andrzej Polan zaproszony został do współtworzenia nowej restauracji Na Polu Smakuje Lepiej w powstającym Małopolskim Centrum Nauki Cogiteon. Małopolska to miejsce nieprzypadkowe, restaurator urodził się w Wolbromiu.
Opierając się o stare przepisy będziemy wykorzystywać fantastyczne produkty, prawdziwe perełki od lokalnych nie tyle producentów, co manufaktur. Na pewno nie zabraknie symbolu Małopolski, czyli obwarzanka, który pojawiać się będzie w różnych daniach, na różne sposoby – opowiada szef kuchni, zastrzegając jednak, że ostateczny kształt menu jeszcze się tworzy.
Kiedy otwarcie? Na Polu Smakuje Lepiej ma rozpocząć działalność wraz z otwarciem Cogiteonu, które zaplanowano na weekend 21-23 czerwca.
Do tej pory zawodowo związany był przede wszystkim z Warszawą, to tam prowadził swoją autorską restaurację Polana Smaków. Pod koniec zeszłego roku był jednak zmuszony ją zamknąć, jak tłumaczył, ze względu na brak porozumienia z właścicielami lokalu.
Źródło: love.krakow.pl
fot. materiały prasowe Małopolskie Centrum Nauki Cogiteon