Ambasador Kulinarny LIMITO

Newsy

Ambasador Kulinarny LIMITO

27 kwietnia 2009

Rafał Targosz został oficjalnym Ambasadorem Kulinarnym marki LIMITO. W ramach współpracy będzie między innymi tworzyć nowe przepisy na dania z użyciem produktów firmy, uczestniczyć w wybranych pokazach kulinarnych, udzielać odpowiedzi eksperckich w mediach branżowych oraz brać czynny udział w kształtowaniu oferty dla polskiej gastronomii. Rafał Targosz swoją karierę zawodową rozpoczynał w rodzinnym Krakowie, gdzie uczył się od takich kulinarnych autorytetów, jak Pierre Gaillard we francuskiej restauracji Cyrano de Bergerac, a następnie u włoskiego mistrza, ówczesnego szefa restauracji hotelu Pod Różą – Alfredo Chioccetti. Jest członkiem Kapituły Klubu Szefów Kuchni. Laureat i dwukrotny zwycięzca ogólnopolskich konkursów kulinarnych. Hobby Rafała Targosza, a zarazem wyzwanie na przyszłość to regionalna kuchnia polska, zrekonstruowanie unikalnych receptur z poszczególnych regionów Polski i przekazanie ich następnym pokoleniom w nowej aranżacji oraz promocja dziedzictwa kulinarnego Polski na arenie międzynarodowej.