23 i 24 listopada w Zamku Kliczków po raz czwarty odbył się festiwal kulinarny Ale Pasztet! Jury dla profesjonalistów pod przewodnictwem Henryka Pasternaka pierwsze miejsce przyznało Marcinowi Gruszce i Kamilowi Werewce z Hotelu Copernicus. Drugie wywalczył Krzysztof Sikora i Piotr Krawczyk z Hotelu Grand SAL, a trzecie Rafał Wojtasik i Piotr Benedyk z JGA Group. Natomiast wśród uczniów zwyciężył Zespół Szkół Gastronomicznych z Wrocławia – Karolina Gawron i Emil Ciuła. Drugie miejsce przypadło Zespołowi Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych z Bolesławca – Wioleta Sula i Krzysztof Ozga, a trzecie Zespół Szkół Gastronomicznych z Warszawy – Tomasz Łuniewski i Jakub Włodarski. Podczas konkursu obecni byli znakomici goście m.in. Piotr Bikont, Agnieszka Buch, Sylwia Biały i Tomasz Welter.