Spośród nadesłanych zgłoszeń do udziału w VI edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich „Ale pasztet!”, zostały zakwalifikowane następujące ekipy kucharskie:
KATEGORIA – UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
Milena Koprowska i Dominika Wolff – Zielona Góra -ZSiPKZ
Krzysztof Kochański i Maciej Żurek – Iłowa –ZSP
Daniel Stabiński i Jakub Szczygielski – Warszawa –ZSG im. prof. E. Pijanowskiego
Cyprian Fijałkowski i Patryk Ulbrych – Bolesłąwiec – ZSOiZ im. mjra. Henryka Sucharskiego
Krzysztof Ozga i Martyna Dybał – Bolesławiec – ZSOiZ im. mjra. Henryka Sucharskiego
KATEGORIA – KUCHARZE PROFESJONALNI
Arkadiusz Dziakowski iDawid Skura – Restauracja Malarska 25 – Wrocław
Dawid Konior i Bartosz Puchałka – Restauracja Miodowa 8 –Wadowice
Kamil Filipski i Bartosz Murwski -Garden Culinary Team –Warszawa
Dawid Klimaniec i Grzegorz Miśta – Gastronomiczny Punkt G Team – Pszczyna
Piotr Pyczot i Kamil Gajda – Restauracja Carska – Białowieża
Jakub Rusinek i Jacek Pałys – Restauracja Oranżeria – Rzeszów
Tomasz Janczewski i Piotr Pawłowski – Restauracja Delight– Łódź
Dmitri Petriv i Paulina Pustelnik – Paula i Dima – Bielsko-Biała
KATEGORIA – KUCHARZE PROFESJONALNI – EKIPY REZERWOWE
Piotr Polak i Krystian Masny – Dwa Zbóje – Goczałkowice Zdrój
Sławomir Saguła i Kacper Chorąziak – Nosalowy Dwór Resort & SPA – Zakopane
Jednocześnie przypominam, że zgodnie z Regulaminem (pkt.II/10):
“…Zakwalifikowane ekipy kucharskie zobowiązane są do potwierdzenia swojego udziału w Konkursie (drogą elektroniczną na adres: szczygielski.piotr@interia.pl w terminie do dnia 06 listopada 2016 roku.
Brak potwierdzenia uczestnictwa w Konkursie w wyznaczonym czasie, skutkować będzie dyskwalifikacją i zastąpienie ekipy ekipą rezerwową…”