11 listopada br. na Zamku Kliczków rozpocznie się I Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich „Ale Pasztet”. Będzie on trzydniowym świętem miłośników lokalnych specjałów i kuchni regionalnej. Ekipy kucharskie zakwalifikowane do konkursu:
- Michał Górecki i Artur Wawer – Unifreeze Culinary Cup – Warszawa
- Daniel Olas i Paweł Wróblewski – Baltic Plaza Hotel Medi SPA – Kołobrzeg
- Krystian Cieśla i Tomasz Tkacz – Restauracja „Chopin” – Chorzów
- Łukasz Grzesik i Michał Chrapowicz – Grzesik & Chrapowicz – Wrocław
- Łukasz Partyka i Arkadiusz Dziakowski – Hotel HP ParkPlaza – Wrocław
- Tomasz Nowak i Jakub Bębas – Hotel Tumski – Wrocław
- Maciej Siąkowski i Przemysław Holicke – Morning –
- Rafał Klejnowski i Cezary Zwrotniak – Hotel Artus – Karpacz