Kamil Skrok jest laureatem wielu konkursów kulinarnych i plebiscytów, kucharzem z wieloletnim doświadczeniem. Specjalizuje się w kuchni polskiej z elementami europejskimi i regionalnymi, rozwija także umiejętności z zakresu cukiernictwa. Sztukę kulinarną od początku zgłębia w Łodzi – swoim rodzinnym mieście, które chce wyróżnić na kulinarnej mapie Polski. I właśnie szefowie kuchni z województwa łódzkiego będą bohaterami nowego cyklu „Akademia Łódzkich Szefów Kuchni” organizowanego przez Bidfood Farutex. Cykl ma za zadanie pokazać warsztat pracy lokalnych szefów kuchni, którzy inspirują i zachęcają do kulinarnych poszukiwań. Każdy z zaproszonych gości będzie komponował zaskakujące połączenia smaków. W menu Kamila Skroka znalazły się m.in. pierś z kaczki z burakiem, ziemniakiem truflowym, komosą ryżową i jusem truflowym, pstrąg z ogórkiem, białą rzodkwią, kalarepą i olejem ziołowym czy brownie z crémeux waniliowym, rokitnikiem i chipsem z czekolady.