Akademia Kulinarna SPOT. to EAT – warsztaty

Newsy

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT – warsztaty

12 stycznia 2012

13 stycznia br. Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na kolejne warsztaty kulinarne – kuchnia hinduska. Poprowadzi je Satnam Nagarwala, który urodził się i wychowywał w Indiach. Przez ponad 30 lat zdobywał doświadczenie kulinarne gotując zarówno dania kuchni indyjskiej, ale także kuchni francuskiej i kontynentalnej.
Uczestnicy przygotują pod jego okiem wyjątkowe potrawy, m.in: vindaloo – ostro-kwaśne curry wieprzowe w stylu goańskim, beetroot poriyal – czerwone buraczki w stylu południowoindyjskim czy też sabzi pualo – ryż basmati gotowany ze świeżymi warzywami. Natomiast 14 stycznia br. odbędą się warsztaty kulinarne z kuchni tajskiej – m.in: sajgonki z warzywami oraz wieprzowiną, zupę kokosowę z kurczakiem czy też sałatkę z mango.

Termin warsztatów:
13 stycznia (piątek) godz. 17:30 – 20:30
14 stycznia (sobota) godz. 16:00 – 19:00

Zapisy pod adresem: warsztaty@spot.poznan.pl