Akademia Kulinarna Farutexu

Wydarzenia

Akademia Kulinarna Farutexu

25 września 2015

11-12 sierpnia w Akademii Kulinarnej Farutexu w Krakowie odbyły się kolejne pokazy kulinarne z cyklu „Polski fusion – Wykorzystanie nowoczesnych technik kulinarnych w tradycyjnej kuchni polskiej. Nowe spojrzenie na tradycyjne dania”. Pokazy poprowadził Marcin Filipkiewicz, Szef Kuchni Restauracji Hotelu Copernicus w Krakowie, uznany przez Gault&Millau za jednego z 5 najlepszych Szefów Kuchni w Polsce. Marcin Filipkiewicz wraz z Szefami Kuchni Farutexu zaprezentował m.in.: policzki cielęce z topinamburem, cappuccino z botwinki oraz mus czekoladowy z malinami i lodami z kwaśnej śmietany. W pokazach wzięli udział Szefowie Kuchni z Krakowa, Zakopanego, Lublina, Katowic i okolic.