Po raz trzeci Szefowie Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex wspierali zespół Grzegorza Lelka z zakopiańskiej Krainy Smaku podczas obsługi cateringowej Pucharu Świata w skokach narciarskich. Dziennie kucharze wydawali blisko 1600 posiłków.
Tegoroczne sportowe wydarzenia związane z Pucharem Świata w skokach narciarskich odbyły się w dniach 19-20 stycznia. Do Zakopanego wybrało się sześcioro Szefów Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex: Artur Musztyfaga, Piotr Papież, Jerzy Marszałek, Armin Koblak, Arkadiusz Korzeń i Przemek Szałczyński.
Gotowanie pod Wielką Krokwią odbywało się w specjalnej strefie dla gości VIP w trzech namiotach: dwóch głównych sponsorów oraz wiosce zawodników. Dziennie Szefowie Kuchni AKF wspierający 20-osobowy zespół restauracji Kraina Smaków Grzegorza Lelka wydawali blisko 1600 posiłków. W menu znalazły się m.in. oscypki grillowane, moskole, kwaśnica i zupa rydzowa.