Utwór „Sopockie Bolero” w wykonaniu Edyty Geppert do słów Agnieszki Osieckiej był leitmotivem uroczystego wieczoru jubileuszowego w hotelu Sofitel Grand Sopot, w którym wzięli udział m.in. prezydent Sopotu Jacek Karnowski i ambasador Francji Pierre Levy. Wyjątkowych gości powitał Gilles Clavie Prezes Zarządu, Dyrektor Generalny Orbis SA oraz Wiceprezes Orbis SA Ireneusz Węgłowski i Gregory Millon dyrektor hotelu. Na zaproszenie dyrektora przybyli m.in. Danuta Wałęsa, Lidia Popiel, Monika i Zbigniew Zamachowscy, Katarzyna Figura, Tomasz Raczek, Maria Niklińska.
By uczcić tę wyjątkową noc, szef kuchni Tomasz Koprowski przygotował dania z klasycznej kuchni polskiej z elementami kuchni francuskiej w nowoczesnym wydaniu: pierś kaczki berberyjskiej marynowaną w soli morskiej, żabie udka z puree z pietruszki i dojrzewającą polędwicę wołową z rozmarynem. Punktem kulminacyjnym wieczoru był tort śmietankowo-malinowy w kształcie hotelu ważący blisko 30 kg. Tak jak 90 lat temu, w tym szczególnym dniu sopoccy mistrzowie cukiernictwa rozpieszczali gości swoim arcydziełem.