9. Europejskie Targi Produktów Regionalnych odbędą się 11-15 sierpnia w Zakopanem. To unikatowa impreza, promująca Region Tatrzański, przybliżająca jego tradycje, historię, kulturę i … wabiąca kuchnią regionalną, obfitująca w imprezy towarzyszące – Konkurs na najlepszy produkt spożywczy, Konkurs na najlepszy oscypek, Konkurs na najładniejsze stoisko.
Tegoroczne Targi zapraszają do ponad dwustu różnorodnych stoisk, z wielorakimi produktami ( wino, wędliny tradycyjne, chleb na zakwasie, tłoczone oleje, konfitury, piwo, przyprawy, a także rękodzieło, wyroby z wełny, drewna, wyroby ceramiczne, hafciarskie) ; tematem wiodącym Targów jest miód – więc stoisk z miodem możemy spodziewać się wielu…
Organizatorzy Targów – Tatrzańska Agencja Rozwoju, Promocji i Kultury zadba także o wyeksponowanie podhalańskiego dziedzictwa kulturowego – w miejscu nazwanym „Zarembek Tradycji”.