W Warszawie trwa 9. edycja Targów Expo Sweet. „Poradnik Restauratora” uczestniczy w tym wydarzeniu.
27.02 – drugi dzień targów
8. Lodziarskie Mistrzostwa Polski Expo Sweet 2017
I miejsce – Lodziarnia pod Orzechem – Tomasz Szypuła z Baborowa
II miejsce – Cukiernia Amorek – oddział Hotelu Polonez z Jarosławia – Marcin Paluch i Ewa Piętnik
III miejsce – Gościniec na Półwyspie z Międzyrzecza – Martyna Saj i Paulina Saj
Wyróżnienie za najlepsze lody waniliowe – Lodziarnia pod Orzechem z z Baborowa – Łukasz Parzymski i Tomasz Szypuła
Wyróżnienie za najlepsze lody czekoladowe – Lodziarnia pod Orzechem z z Baborowa – Łukasz Parzymski i Tomasz Szypuła
Wyróżnienie za najlepsze lody sorbetowe – Lodziarnia pod Orzechem z z Baborowa – Łukasz Parzymski i Tomasz Szypuła
Wyróżnienie za najlepsze lody autorskie – Lodziarnia pod Orzechem z z Baborowa – Łukasz Parzymski i Tomasz Szypuła
8. Lodziarskie Mistrzostwa Polski stanowią jednocześnie eliminacje do Coppa del Modno della Gelateria 2018.
Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów Expo Sweet 2017
I miejsce – Cukiernia Sowa z Bydgoszczy – Jowita Woszczyńska
II miejsce – Tortowe Czary ze Świecia – Sylwia Baumgart
III miejsce – Angel’s – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze z Warszawy – Angelika Chwyć
Wyróżnienie za przygotowanie elementu dekoracyjnego – Cukiernia Sowa z Bydgoszczy – Jowita Woszczyńska
Wyróżnienie za najlepszy smak tortu – Cukiernia Sowa z Bydgoszczy – Jowita Woszczyńska
28.02 – trzeci dzień targów
Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru
I miejsce – Restauracja Dinette z Wrocławia – Arkadiusz Kruszik i Tomasz Wencka
II miejsce – Brovaria z Poznania – Tomasz Mrowiński i Krystian Poznański
III miejsce – Restauracja “U Rzeźników” z Poznania – Jarosław Kina i Łukasz Hełminski