Marzec to miesiąc, w którym Poradnik Restauratora szczególnie dużo miejsca poświęca kobietom. Na naszych łamach goszczą szefowe kuchni Agata Wojda, Magda Ossowska i Klaudia Budny, ale są też managerki wielkich szefów kuchni jak Karolina Roch i Agata Kuter. Ich rola jest nie do przecenienia. Kobiety polskiej gastronomii są pełne pasji i zaangażowania – kreatywne i otwarte. To również wspaniałe przywódczynie. Są bardzo dobrze zorganizowane, mają w sobie duże pokłady cierpliwości i są nieco łagodniejsze od mężczyzn. A poza tym to wielkie profesjonalistki, dlatego coraz częściej piastują wysokie funkcje managerskie, zarządzając całymi zespołami ludzi, lub dochodzą do zaszczytnej funkcji szefowej kuchni.
Z okazji Dnia Kobiet wszystkim Paniom zatrudnionym w branży HoReCa składamy najserdeczniejsze życzenia.