8. Europejskie Targi Produktów Regionalnych

Wydarzenia

8. Europejskie Targi Produktów Regionalnych

20 lipca 2017

Przed nami już ósma edycja Europejskich Targów Produktów Regionalnych. 11-15 sierpnia na zakopiańskiej Dolnej Równi Krupowej swoje produkty zaprezentują producenci m.in żywności regionalnej z kraju oraz z zagranicy. Będzie to doskonała okazja do zapoznania się z dziedzictwem kulinarnym różnych regionów Europy. Nie zabraknie również wyrobów rękodzieła ludowego czy charakterystycznego dla danego regionu. Celem Targów jest także wymiana doświadczeń pomiędzy wystawcami oraz nawiązanie współpracy międzynarodowej. Przez cały czas trwania Festiwalu odbywają się występy zespołów regionalnych, degustacja potraw góralskich oraz oscypka, bundzu i żętycy. Nagrody przyznawane są przez komisję konkursową składającą się z baców, Starosty Tatrzańskiego, Inspektora weterynaryjnego, zaproszonych gości i publiczności. Podczas Targów przeprowadzany jest też konkurs „Na najlepszy produkt Europejskich Targów Produktów Regionalnych”.