7 października – Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów

Aktualności

7 października – Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów

Wydarzenie ma na celu przede wszystkim  wymianę wiedzy i doświadczeń zawodowych. Jest wspaniałą okazją do odkrycia inspiracji i dobrych praktyk od tak uznanych szefów jak m.in.  Karol Okrasa, Adam Chrząstowski i Ernest Jagodziński. Kongres jest też w oczach branży nieformalny świętem polskiej gastronomii. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

Sektor gastronomiczny należy do rozdrobnionych, ale tworzą go ludzie kolorowi, odważni i kreatywni. 7 października gastronomia będzie obchodzić swoje nieoficjalne  święto, spotykając się na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów. Od lat jakościowy merytoryczny program wydarzenia i bogata reprezentacja dostawców produktów i rozwiązań przyciągają  szerokie rzesze przedstawicieli branży gastronomicznej.

Na Kongresie  mamy okazję spotkać się z szefami kuchni, restauratorami, kucharzami, menedżerami restauracji oraz właścicielami kawiarni i cukierni, by spojrzeć  wspólnie i pewnie w przyszłość. Nasze wydarzenie łączy unikalną na polskim rynku HoReCa formułę konferencji i targów, ale przede wszystkim dostarcza branży gastronomicznej platformę  spotkań i wymiany myśli  – mówi Agnieszka Huszczyńska z ramienia KSKiR.

W ramach programu nadchodzącej edycji Kongresu wystąpi silna reprezentacja inspirujących mówców, m.in. Karol Okrasa, Adam Chrząstowski i Ernest Jagodziński. Zaplanowano też debaty poświęcone gorącym tematom takim jak praca w gastronomii oczami młodych kucharzy, zderzenie świata influencerów i restauratorów i wypaleniu zawodowemu w gastronomii, o którym niechętnie się mówi, ale niestety wydaje się ono zjawiskiem nagminnym. Debaty organizatorzy zaplanowali w nowej, bardziej interaktywnej formule Po każdej z nich będzie można zadawać pytania uczestnikom i wchodzić z nimi w dyskusję. Po raz pierwszy organizatorzy Kongresu oddają  też głos młodemu pokoleniu.

Dotąd słuchaliśmy, co starsi mają im do zarzucenia. Jesteśmy gotowi poznać punkt widzenia młodych – komentuje Agnieszka Huszczyńska.

Udział w kongresie jest bezpłatny dla  przedstawicieli gastronomii. Wydarzenie ma charakter zamknięty i jest przeznaczone tylko i wyłącznie dla szefów kuchni, kucharzy, restauratorów, menedżerów restauracji oraz właścicieli kawiarni i cukierni. Dlatego rejestracja uczestników Kongresu, która ruszy w kwietniu, jest obowiązkowa. Wszystkie informacje oraz panel rejestracyjny zainteresowani znajdą na stronie: www.kongresszefowkuchni.pl.

Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów

7 października

EXPO XXI Warszawa

źródło: KSKiR

oprac. H.Handkowska