7. Kolacja Mistrzów w Dworzysku za nami

Wydarzenia

7. Kolacja Mistrzów w Dworzysku za nami

15 kwietnia 2019

13 kwietnia w Dworzysku w Szczawnie-Zdroju już siódmy raz spotkali się wybitni szefowie kuchni, by wspólnie przygotować wyjątkową kolację degustacyjną, a równocześnie wesprzeć Fundację Happy Kids zajmującą się m.in. Rodzinnymi Domami Dziecka.

Na zaproszenie Wojciecha Harapkiewicza odpowiedzieli tym razem Łukasz Konik, Aleksander Baron, Mariusz Gachewicz, Dawid Łagowski, Grzegorz Fic, Bartosz Fabiś, Michał Kozłowski i (już po raz drugi) Ernest Jagodziński. Siedem setów, siedem niezwykłych dań, dziewięć osobowości, specjalnie dobrane wyśmienite wino – to mieszanka, która zachwyciła Gości nie tylko smakiem, ale wyglądem i kompozycją. Gościem specjalnym kolacji była Justyna Adamczyk z Gault&Millau Polska. Kolacja Mistrzów w Dworzysku to już historia, ale w planach są już kolejne, bo spotkania wybitnych Szefów Kuchni już na stałe wpisały się w Dworzyskowy kalendarz.