7. edycja Food&Drink Festival

Wydarzenia

7. edycja Food&Drink Festival

06 września 2016

8 września w godz. 12–17 w Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym Etiuda w Lublinie przy ul. Nałęczowskiej – Szerokie 123 odbędzie się  7. edycję Food&Drink Festival. Pierwszy w Polsce pokaz łączenia technologii Sous Vide i Mylar® COOK poprowadzony zostanie przez Szefa Kuchni, Adama Chrząstowskiego.

Program seminarium i warsztaty poświęcone połączeniu dwóch technik kulinarnych Sous Vide & Mylar COOK:

Czwartek – 08.09.2016r.

11:30 – 12:00 – rejestracja gości,

Szczegóły godzinowe szkolenia:

12:00 – Powitanie uczestników Food&Drink Festival

12:10 – Tomasz Pawlak – prezentacja firmy AVO, degustacja dań convenience

13:00 – prof. dr hab., dr h.c. mult. Piotr Książek – wykład na temat technologii Mylar COOK

13:45 – Przerwa kawowa

14:00 – Marcin Kierek – prezentacja folii Mylar COOK

14:30 – Adam Chrząstowski i Sławomir Bartnik – Pokazy łączenia technologii Sous Vide i Mylar COOK

Dania: Golonka, Gęś, Łopatka wołowa, Schab

  • Pokazy pakowania
  • Gotowanie Sous Vide
  • Pieczenie
  • Degustacja

16:00– Panel dyskusyjny prowadzony przez Adama Chrząstowskiego, Sławomira Bartnika, prof. dr hab., dr h.c. mult. Piotra Książka

17:00 – BANKIET dla uczestników