8 września w godz. 12–17 w Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym Etiuda w Lublinie przy ul. Nałęczowskiej – Szerokie 123 odbędzie się 7. edycję Food&Drink Festival. Pierwszy w Polsce pokaz łączenia technologii Sous Vide i Mylar® COOK poprowadzony zostanie przez Szefa Kuchni, Adama Chrząstowskiego.
Program seminarium i warsztaty poświęcone połączeniu dwóch technik kulinarnych Sous Vide & Mylar COOK:
Czwartek – 08.09.2016r.
11:30 – 12:00 – rejestracja gości,
Szczegóły godzinowe szkolenia:
12:00 – Powitanie uczestników Food&Drink Festival
12:10 – Tomasz Pawlak – prezentacja firmy AVO, degustacja dań convenience
13:00 – prof. dr hab., dr h.c. mult. Piotr Książek – wykład na temat technologii Mylar COOK
13:45 – Przerwa kawowa
14:00 – Marcin Kierek – prezentacja folii Mylar COOK
14:30 – Adam Chrząstowski i Sławomir Bartnik – Pokazy łączenia technologii Sous Vide i Mylar COOK
Dania: Golonka, Gęś, Łopatka wołowa, Schab
- Pokazy pakowania
- Gotowanie Sous Vide
- Pieczenie
- Degustacja
16:00– Panel dyskusyjny prowadzony przez Adama Chrząstowskiego, Sławomira Bartnika, prof. dr hab., dr h.c. mult. Piotra Książka
17:00 – BANKIET dla uczestników