6. urodziny restauracji Albertina

Aktualności

6. urodziny restauracji Albertina

23-24 kwietnia restauracja Albertina w Krakowie świętuje szóste urodziny.

Dziękujemy, że byliście i jesteście, na co dzień z nami. W przeciągu tych 6-ciu lat zdobyliśmy serca mieszkańców Krakowa tworząc miejsce, do którego tak chętnie wracają. Przeżyliśmy wiele wspaniałych chwil wspólnie z Wami, poznaliśmy mnóstwo niesamowitych ludzi, spróbowaliśmy tysięcy przecudownych dań, którymi chętnie dzielimy się z naszymi gośćmi. Tak będzie również w tą sobotę i niedzielę – mówi Barbara Zamorska, współwłaściciel krakowskiej Albertiny Restaurant & Wine.

To powrót do Waszych ulubionych dań z poprzednich lat, nasze niezawodne klasyki, ostrygi, owoce morza, dziczyzna, szampan i wino – przygotowaliśmy specjalne urodzinowe menu degustacyjne, w którym pojawi się tatar z homara, przegrzebki z miętą, a także jeleń czy też polędwiczka z dzika w mangalicy. Oczywiście do tego wszystkiego mamy dobrany odpowiedni wine pairing, oraz niespodziankę – nasze unikatowe wino Albertina Chardonnay w roczniku 2018, które powstało w biodynamicznej Winnicy Wieliczka – dodaje Grzegorz Fic, szef kuchni i współwłaściciel Albertiny Restaurant & Wine.

 

Polecamy rozmowa z Grzegorzem Ficem, szefem kuchni i współwłaścicielem krakowskiej Albertiny Restaurant & Wine.