5 nowych modułów  projektu szkoleń ?Idealny Biznes?

Newsy

5 nowych modułów projektu szkoleń ?Idealny Biznes?

22 listopada 2010

Przedsiębiorcy z branży gastronomicznej zainteresowani poszerzaniem wiedzy będą mogli skorzystać z pięciu nowych bezpłatnych szkoleń oferowanych w prowadzonym przez MAKRO projekcie szkoleniowym „Idealny Biznes”.

Z myślą o właścicielach i pracownikach mikro – i małych przedsiębiorstw z branży HoReCa we wrześniu wprowadzono szkolenie z zakresu „Pozyskiwania funduszy unijnych dla wsparcia inwestycji w branży gastronomicznej”. Atutem nowego modułu jest skumulowanie bardzo rozległego obszaru wiedzy oraz niezwykle przystępna forma prowadzonych zajęć. Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z wiedzą teoretyczną i wyposażenie ich w praktyczne umiejętności, które pozwolą na samodzielne pozyskanie dotacji. Szkolenie prowadzi wybitny trener posiadający ogromne doświadczenie związane z zagadnieniami pozyskiwania funduszy unijnych. Dotychczas odbyło się jedno szkolenie z nowego tematu, jednak ilość zgłoszeń świadczy o dużym zainteresowaniu zagadnieniem dofinansowania.

Ciekawą, nową propozycją jest także szkolenie „System HACCP dla gastronomii”, podczas którego uczestnicy poznają podstawowe definicje, zasady systemu oraz jego procedury, a także dowiedzą się jak skutecznie wdrożyć system i jak prowadzić niezbędną dokumentację.

Ponadto, od 25 października br. oferta szkoleń dla branży gastronomicznej zostanie wzbogacona o trzy całkiem nowe, atrakcyjne tematy.

Wychodząc naprzeciw potrzebom przedsiębiorców przygotowano trzy nowe moduły szkoleń z zakresu nowoczesnych rozwiązań i technik kulinarnych:

  • „Kuchnia orientalna”
  • „Polska Kuchnia Regionalna”
  • „Pięć dań z wołowiny i cielęciny”

 

Wszystkie szkolenia kulinarne będą odbywały się w warszawskim MAKRO Centrum Rozwoju Firm, natomiast szkolenia z pozostałych modułów zaplanowano w różnych regionach Polski.

W styczniu br. MAKRO Cash & Carry uruchomiło projekt szkoleniowy “Idealny Biznes” – ogólnopolski cykl bezpłatnych szkoleń dla właścicieli i pracowników sklepów spożywczych i lokali gastronomicznych. W okresie od lipca do września przeprowadzono łącznie 38 szkoleń, w których wzięło udział w sumie 614 osób z całej Polski.  Ogółem, od uruchomienia projektu przeszkolono ponad 2, 5 tysiąca osób podczas 162 szkoleń, w tym 1150 osób z sektora handlu detalicznego oraz 1456 osób z sektora HoReCa.  Zainteresowanie szkoleniami nadal rośnie, a uczestnicy bardzo dobrze oceniają program oraz prowadzących, przyznając w ankietach oceny w granicach 4,3 – 5,0.

Więcej informacji o najbliższych szkoleniach znajduje się na stronie www.szkolenia.makro.pl. Na stronie dostępne są również wszelkie szczegółowe informacje na temat projektu oraz formularz zgłoszeniowy, który powinna wypełnić osoba zainteresowana udziałem w szkoleniach. Informacji udzielają również konsultanci MAKRO.