22-24 lipca Marta Gessler i Qchnia Artystyczna zapraszają na 4. edycję Targów Książki Kulinarnej. W tym roku hasło przewodnie imprezy brzmi: Smakujemy! Ta edycja TKK będzie odmieniała smak przez wszystkie możliwe przypadki – będziemy o smaku czytać, będziemy degustować, próbować i szukać go w potrawach, kulinarnych technikach i konwencjach. W otoczeniu dziedzińca Zamku Ujazdowskiego na gości będzie czekało ponad 20 najlepszych polskich i zagranicznych wydawnictw i księgarni, specjalizujących się w książkach poświęconych kulinariom. Znakomici szefowie kuchni Aleksander Baron, Paweł Suwała i Grzegorz Kwapniewski będą nie tylko podpisywali swoją książkę „Przepisy i opowieści”, ale także zaproszą na pokaz i warsztaty z przygotowania wyśmienitego tatara. Znana dziennikarka i blogerka Małgosia Minta będzie promowała książkę „Dzień dobry. Śniadania z Małgosią Mintą”i pokaże jak smacznie i różnorodnie można rozpocząć każdy dzień. Swoją najnowszą książkę „Ziarno” podpisywać będzie Dominika Wójciak, zwyciężczyni 3. edycji programu MasterChef, która opowie jak wydobyć wspaniałe (i zdrowe) smaki z popularnych i tych mniej popularnych ziaren. O kulisach kulinarnej rzeczywistości i o tym co wpływa na to, czy na końcu nam smakuje opowiedzą Jakub Milszewski i Kamil Sadkowski, autorzy książki „Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść”. Zapraszamy wszystkich poszukiwaczy smaków od 22 do 24 lipca do Zamku Ujazdowskiego i Qchni Artystycznej. Będziemy czytać, rozmawiać, degustować i SMAKOWAĆ!
Szczegółowy program targów znajduje się tutaj.