Zapraszamy do udziału w 3. Ogólnopolskim Konkursie Fotografii Kulinarnej, której organizatorem jest Stowarzyszenie Kucharzy Polskich. Konkurs jest adresowany do profesjonalnych fotografów, blogerów kulinarnych oraz fotografów amatorów. Konkurs odbywa się w trzech kategoriach: Pomidor – kategoria dla profesjonalnych fotografów oraz blogerów kulinarnych (Morning food for tommorow); Kiełki, zioła, kwiaty jadalne – kategoria dla profesjonalnych fotografów oraz blogerów kulinarnych (Fusion Gusto) i English breakfast – kategoria dla amatorów (Dajar HoReCa). Zdjęcia nie mogą być wcześniej publikowane. Laureat każdej kategorii zostanie zaproszony na uroczystą galę finałową, która odbędzie się 2 lipca na Zamku w Gniewie. 30 autorów najlepszych prac konkursowych otrzyma jednoosobowe zaproszenie na warsztaty fotograficzne, które odbędą się 2 lipca w Zamku Gniew.
Nagrody
• I miejsce w kategorii „Pomidor” – aparat Fujifilm X-E2S z obiektywem XF27mm
• I miejsce w kategorii „Kiełki, zioła, kwiaty jadalne” – aparat Fujifilm X-T10 z obiektywem XF27mm
• I miejsce w kategorii „English breakfast” – aparat Fujifilm X70
Termin przyjmowania zgłoszeń – 1 czerwca.
Kontakt: foto@kucharze.pl